Wat Ticketmaster al wist, is door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) bevestigd.

ACM deed onderzoek naar de verkoop van tickets door Live Nation, en dan specifiek op Seatwave, de marktplaats voor concertkaarten. Er is geen bewijs gevonden dat de hoge prijzen die op sites als Seatwave voor kaarten worden gevraagd het gevolg zijn van ongeoorloofde gedragen van Ticketmaster en/of Seatwave, die beiden tot Live Nation behoren. ACM komt daarmee tot de conclusie dat de hoge prijzen worden veroorzaakt door vraag en aanbod in de markt en ziet geen aanleiding voor nader onderzoek.

Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter ACM: "Hoewel we ons kunnen voorstellen dat er publieke verontwaardiging ontstaat als de prijzen voor de kaarten bij doorverkoop soms vele malen over de kop gaan, blijkt uit ons onderzoek dat dit het gevolg is van schaarste en populariteit en niet van verboden afspraken. Daar waar veel vraag is naar een product en weinig aanbod, worden de prijzen opgedreven."

Daarnaast heeft de ACM zijn bedenkingen over het wetsvoorstel waarmee de prijzen voor doorverkoop-kaarten worden gemaximeerd. Dit wetsvoorstel ligt momenteel bij de Eerste Kamer. ACM wijst met name op het risico dat als je doorverkoop verbiedt er een markt voor illegale doorverkoop van kaarten kan ontstaan. Omdat zo'n markt zich aan het zicht onttrekt, zal het toezicht daarop alleen maar lastiger worden. ACM vreest dat de situatie voor consumenten daarmee zelfs verslechtert.

Meer nieuws

16/04/18

Succesverhaal: Wereldkampioenschap Baanwielrennen 2018

De wereldwijde wielerelite daalde van 28 februari tot 4 maart neer in Ommisport Apeldoorn voor het WK Baanwielrennen 2018.

26/03/18

'Ticketmaster heeft een bijzonder verhaal te vertellen'

We hebben een nieuwe marketingmanager: Ellen Tolsma.