De zanger is de populairste Nederlandstalige artiest van het afgelopen jaar op ons ticketingplatform.

Maandag 2 oktober is André Hazes verrast met de Ticketmaster Award voor populairste Nederlandstalige artiest van het afgelopen jaar. Hij ontving de award uit handen van oud-winnaar Marco Borsato. Dit gebeurde tijdens het muziekevent Buma NL in TivoliVredenburg in Utrecht.

Samen met Marco Borsato verzorgde André Hazes het openingscollege van Buma NL. Hierin werd uitgebreid ingegaan op André’s carrière en zijn passie voor het vak. Begin dit jaar verkocht André twee keer AFAS Live uit en deze maand voegt hij daar nog eens twee shows in de Rotterdamse Ahoy aan toe. Een ongekende prestatie in het nog prille begin van zijn carrière. 

De Ticketmaster Award voor populairste Nederlandstalige artiest is gebaseerd op ticketverkoop, maar ook wordt gekeken naar social media-interactie, websitebezoek en zoekopdrachten op Ticketmaster.nl. Op basis daarvan kwam André Hazes naar voren als winnaar voor 2016/2017. Onze directeur Aukina Buining: “Afgelopen jaar heeft André een gigantische progressie laten zien. Hij verkoopt nu de grote zalen van Nederland al uit, waarbij het plafond nog lang niet in zicht lijkt. Dit zien wij niet alleen terug in verkoopcijfers maar ook in de online reacties en zoekopdrachten. Zijn populariteit is ongekend. Het is dan ook niet meer dan terecht dat hij de winnaar is van de Ticketmaster Award 2016/2017.”  

Nederlandstalige muziek verdient de volste ondersteuning, daarom hebben we de Ticketmaster Award in het leven geroepen. Eerder ging de award naar Guus Meeuwis (2014/2015) en Marco Borsato (2015/2016).

Foto: Jerry Mallee 

Meer nieuws

14/01/19

Ticketmaster geeft keynote tijdens ESNS

Deze week gaat het jaarlijkse Eurosonic Noorderslag (ESNS) weer van start in Groningen. Ticketmaster zal tijdens ESNS een keynote geven op het congres, met aansluitend onze jaarlijkse borrel.

27/11/18

Ticket of the Year 2018: Ed Sheeran blijft ongekend populair bij de Nederlandse concertbezoekers

Ed Sheeran is met zijn twee concerten in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA op 28 en 29 juni de winnaar van de Ticket of the Year Award 2018 in Nederland.