Er is een nieuwe collega op kantoor, en hoewel we een spervuur aan vragen stellen, die we allemaal tot in detail beantwoord krijgen, blijft het ongemakkelijk stil. Eerlijk gezegd weten we niet eens waar hij of zij woont. Maar dat maakt niets uit, het gaat erom dat deze collega alles weet. Echt alles. We overdrijven niet. We laten je graag kennismaken met onze Ticketmaster Assistant voor Messenger. De Ticketmaster Assistant is er om fans te helpen zoeken naar live-events wereldwijd. Zie het een beetje als die ene vriend die altijd op de hoogte is − of het nou om een net aangekondigde tour gaat of om lastminute tickets voor die ene show van vanavond, onze Messenger-chatbot weet het allemaal.

Dat onze nieuwe collega zoveel weet, komt doordat Ticketmaster wereldwijde marktleider in ticketing is, en daarmee de grootste selectie aan live-events heeft: muziek, sport, theater, comedy en nog veel meer. We geven meer dan 1 miljard Messengergebruikers nu de mogelijkheid om door al onze data te zoeken.

De Ticketmaster Assistant helpt fans events te ontdekken en vinden op datum, locatie en genre. Ook kun je zoeken op de naam van een artiest, en grote kans dat je Messenger al gebruikt, dus je kan direct aan de slag https://m.me/TicketmasterAssistant.

Een ding: stel je vraag wel in het Engels. Begin bijvoorbeeld met ‘What’s happening tonight?’. Als antwoord krijg je alle live-events in jouw regio op een rijtje, inclusief muziek, sport, kunst en theater, en comedy.

Of je wordt van begin af aan meteen specifiek: “Is Lady Gaga playing in Amsterdam this year?” – spoiler alert: ja, en er zijn nog enkele tickets te koop, maar check het vooral zelf.

Ga je op reis? De Ticketmaster Assistant helpt je graag aan informatie over events, ongeacht waar je je op dat moment begeeft. Je kan ook je woonplaats instellen, waardoor al je gesprekken nog sneller gaan.

Aangezien je vrienden zeer waarschijnlijk Messenger gebruiken, gaat overleg over wanneer jullie waar naartoe gaan nog sneller. Knippen en plakken is zó 2016, gebruik de Ticketmaster Assistant om direct de link te delen in Messenger. Koop direct tickets via een link naar het bestelproces van Ticketmaster of wordt doorgestuurd naar een plek met meer info.

Ticketmaster Assistant is gebouwd met onze APIs, en we blijven onze bot updaten en verbeteren. Daarnaast voegen we ook steeds meer persoonlijkheid toe aan onze bot - maar er zitten al wat grappen in hoor.

Ticketmaster heeft als doel zoveel mogelijk tickets bij de fans te krijgen. De mogelijkheid om nieuwe, automatische systemen als bots voor Messenger te ontwikkelen is voor ons een volgende stap voorwaarts. Zodat de fans nooit meer een event van hun favoriete artiest hoeven te missen.

Meer nieuws

16/04/18

Succesverhaal: Wereldkampioenschap Baanwielrennen 2018

De wereldwijde wielerelite daalde van 28 februari tot 4 maart neer in Ommisport Apeldoorn voor het WK Baanwielrennen 2018.

26/03/18

'Ticketmaster heeft een bijzonder verhaal te vertellen'

We hebben een nieuwe marketingmanager: Ellen Tolsma.